علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک
علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک میتواند دلایل زیادی داشته باشد . هر گیربکس بسته به مدل طراحی و تعداد دندههای تعریف شده برای آن، میتواند تعدادی قفس سیارهای داشته باشد. معمولا هر قفس سیارهای قادر به ایجاد دو ضریب مشخص یا دنده است. برای اینکه گیربکس بتواند به وسیله باندهای ترمزی و صفحات ضریب مورد نظر خود را انتخاب کند، از مدارات هیدرولیکی که توسط بلوک هیدرولیک یا اصطلاحا ساعت گیربکس کنترل میشود، استفاده میکند. کنترل خود بلوک هیدرولیک نیز میتواند بر عهده ECU و یا گاورنر مکانیکی باشد.
در حالت عادی، گیربکس بسته به شرایط و نحوه رانندگی راننده، ضرایب را انتخاب میکند و عمل انتخاب ضریب به دلیل خاصیت لنتگونه باندهای ترمزی و صفحات، به نرمی انجام میشود. اما گاهی ممکن است شرایطی به وجود بیاید که عمل تعویض همراه با ضربه یا اصطلاحا تقه و گیجی همراه باشد.
گیربکس های اتومات از اجزای مختلفی تشکیل شده اند که هر جزء کارکرد خاص خودش را دارد. می توان این گونه توضیح داد که یک گیربکس اتومات نیز مثل هر سیستم هیدرولیکی دیگری ممکن است دچار خرابی شود. گاهی سیستم خنک کننده به درستی کار نمی کند، گاه روغن گیربکس آلوده شده و یا از میزان آن کاسته شده است، گاهی فیلتر گیربکس نیاز به تعویض دارد و گاه نیز ممکن است قطعات گیربکس دچار خوردگی و یا شکست شده باشد. در همه این موارد گفته شده گرما دشمن اصلی جعبه دنده های اتومات به حساب می آید. در ادامه توضیح می دهیم که هر یک از این عوامل ممکن است چگونه باعث تقه زدن گیربکس شوند.
مقاله مشابه : دلیل صدای زوزه گیربکس
ضعیف شدن سوپاپ ها و شیرهای برقی
روند کاری گیربکس اتوماتیک تا حد زیادی به روغن موجود در آن بستگی دارد و شیرهای برقی به همراه سوپاپ ها وظیفه کنترل فشار روغن در این قسمت را بر عهده دارند. در صورتی که هر کدام از این قسمت ها دچار مشکل شوند، خواهید دید که فشار روغن کافی به درون گیربکس جاری نمی شود و همین باعث بروز مشکل در سرووها خواهد شد.
بی اهمیتی به این موضوع به مرور زمان می تواند خود را با تقه زدن در بخش گیربکس نشان دهد. از همین رو مراکز فروش گیربکس اتومات یا تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک حرفه ای همواره به مشتریان خود پیشنهاد می کنند که سلامت شیرهای برقی و سوپاپ های این قسمت را جدی بگیرند.
بروز اختلال در اتصالات گیربکس اتوماتیک
نامناسب بودن و یا شل بودن اتصالات در اون گیربکس اتوماتیک به مرور زمان باعث می شود تا این قسمت ها بیشتر مستهلک شوند. در مواردی مشاهده شده که این ضربه ها حتی بعد از تعمیر گیربکس اتوماتیک ادامه دارند. عدم رسیدگی به این مشکل می تواند باعث خرابی رام گیربکس و خراب شدن دسته موتور گردد.
پس در صورتی که هرگونه لرزش و یا ضربه خفیف در زمان کار گیربکس اتوماتیک احساس کردید، باید حتما به تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک حرفه ای مراجعه کنید و اقدامات لازم برای برطرف سازی آن را انجام دهید. چرا که عدم رسیدگی به این مشکل می تواند هزینه های اضافی زیادی را برای تعمیر گیربکس و سایر قسمت های خودرو به شما تحمیل کند.
مقاله مشابه : دلیل خرابی کاسه نمد گیربکس
نامناسب بودن شیوه رانندگی
در بسیاری از موارد تعمیر گیربکس اتوماتیک نمی تواند مشکل تقه زدن این قسمت را حل کند، چرا که روند رانندگی فرد منشاء به وجود آمدن این مشکل است. روند رانندگی با خودروهایی که مجهز به گیربکس اتوماتیک هستند، می توان گفت شیوه خاصی دارد که برای بهتر رانندگی کردن باید نسبت به آن آگاه باشید. در صورتی که فشار پای شما روی گاز نامنظم باشد و به شکلی عصبی این کار را انجام دهید، روند کاری گیربکس مختل خواهد شد.