سرویس دوره ای گیربکس
خدمات تعمیر و سرویس دوره ای گیربکس
سرویس های دوره ای گیربکس
گیربکس یکی از اجزای بسیار مهم خودرو است که توجه به سلامت آن اجازه می دهد تا روند رانندگی شما راحت تر باشد. در صورت بی اهمیتی به وضعیت گیربکس شاهد افزایش آسیب ها و هزینه های لازم برای تعمیر این قسمت از خودرو خواهیم بود. به خصوص در گیربکس اتوماتیک، انجام سرویس های دوره ای اهمیت بسیار زیادی دارد.
در زمان انجام سرویس های دوره ای روغن، فیلتر و سایر قسمت های مرتبط با گیربکس خودرو مورد بررسی دقیق قرار می گیرند و در صورتی که کوچکترین مشکلی در هر کدام از این بخش ها مشاهده شود، اقدامات لازم برای برطرف سازی مشکلات انجام خواهد شد. بسته به روند رانندگی و جاده هایی که در آنها رفت و آمد دارید، بعد از ۲۰ هزار تا ۶۰ هزار کیلومتر در ساعت رانندگی باید سراغ سرویس های دوره ای گیربکس بروید.
سرویس های دوره ای گیربکس اتوماتیک
سرویس های دوره ای گیربکس اتوماتیک به دلیل پیچیده بودن ساختار این نمونه از گیربکس از اهمیت بالایی برخوردار است. بی اهمیتی به سرویس های دوره ای برای گیربکس اتوماتیک باعث می شود تا در طولانی مدت مجبور به پرداخت هزینه های بسیار بیشتری باشید. تولید کنندگان خودرو معمولاً در زمان مناسب برای انجام سرویس های دوره ای را به مشتریان خود اعلام می کنند.
به عنوان مثال برخی از تولیدکنندگان عقیده دارند که مشتریان باید بعد از ۱۵ ماه استفاده از خودرو، برای دریافت سرویس دهی دوره ای به مرکز تعمیر گیربکس معتبر مراجعه کنند. البته اگر شرایط جغرافیای محل رانندگی شما به گونه ای است که گرمای هوا بیش از حد می باشد یا فشار زیادی به خودرو وارد می کنید، باید در فواصل زمانی کوتاه تری اقدام به سرویس های دوره ای کنید.
بررسی وضعیت روغن گیربکس در زمان انجام سرویس های دوره ای اهمیت زیادی دارد. چرا که اگر روغن خاصیت روانکاری خود را از دست داده باشد، می بینیم که روند خنک شدن قسمت های متحرک گیربکس با مشکل مواجه خواهد شد و به مرور زمان این قطعات آسیب می بینند. نوع روغن گیربکس در دفترچه راهنمای خودرو قطعاً ثبت شده و توجه به آن باعث افزایش عمر مفید گیربکس و عملکرد بهتر آن می شود. علاوه بر این هر کدام از قطعات دیگر گیربکس که دچار آسیب دیدگی شده اند در زمان سرویس دهی دوره ای باید تعویض شوند.
سرویس های دوره ای گیربکس دستی
خودروهای دارای گیربکس دستی نیز نیاز به سرویس های دوره ای دارند. بسته به میزان کارکرد خودرو شما و شرایط رانندگی زمان انجام سرویس های دوره گیربکس دستی تعیین خواهد شد. متخصصین مجموعه الو گیربکس بر این باورند که خودروهای دارای گیربکس دستی را می توان بعد از ۴۸ هزار تا ۹۶ هزار کیلومتر برای سرویس های دوره ای به تعمیرگاه حرفه ای برد.
اگر محیط های جغرافیایی با دمای هوای بالا رانندگی می کنید یا فشار زیادی به خودرو وارد می شود، بهترین زمان برای تعویض روغن گیربکس بعد از ۲۴ هزار کیلومتر رانندگی می باشد. عدم توجه به سرویس های دوره ای گیربکس دستی باعث ایجاد آسیب های جدی تر در آنها خواهد شد.
نشانه های نیاز به سرویس های دوره ای گیربکس
یکی از نشانه های اصلی که نشان می دهد خودرو شما به سرویس دهی دوره گیربکس نیاز دارد، میزان کارکرد خودرو می باشد که قبلاً نیز به آن اشاره کرده ایم. اما علاوه بر آن موارد دیگری نیز هستند که می توانند زمان مناسب انجام سرویس های دوره ای را برای ما مشخص کنند. این موارد را در ادامه با هم بررسی خواهیم کرد.
- در صورتی که بیشتر زمان رانندگی شما در محیط شهری است و باید مدت زمان زیادی را در ترافیک باشید، فشار بیشتری به گیربکس وارد می شود. در نتیجه فاصله بین سرویس های دوره ای گیربکس را باید کوتاه تر کنید.
- در صورتی که زمان تعویض دنده در گیربکس دستی و اتوماتیک شاهد عملکرد نامناسب خودرو هستید، بهتر است برای بررسی وضعیت گیربکس به تعمیرگاه مناسب مراجعه کنید.
- اگر سیستم گیربکس از سیستم انتقال قدرت خودرو شما نمی تواند عملکرد مناسبی از خود نشان دهد، از این نشان دهنده آن است که به سرویس دهی دوره ای یا تعمیرات تخصصی نیاز دارد.
سرویس های دوره ای گیربکس شامل چه مواردی می شود؟
روند انجام سرویس های دوره ای گیربکس اتوماتیک یا دستی در تعمیرگاه های حرفه ای با توجه به یک چک لیست از پیش آماده شده انجام می شود. در این چک لیست وضعیت تمامی قسمت های گیربکس باید ذکر شود تا بعد از اتمام کار از سلامت خودرو مطمئن شویم. مراحل مهم انجام سرویس دوره گیربکس عبارتند از:
- بررسی وضعیت روغن گیربکس با توجه به نوع و مدل خودرو شما
- پاک کردن تمام رسوبات و ضایعات از کارتل گیربکس
- تعویض فیلترهای قدیمی و کهنه با فیلتر جدید و سالم
- بررسی وضعیت سلامت قسمت های مختلف گیربکس و تعویض آنها در صورت نیاز
البته برای سرویس دوره ای گیربکس اتوماتیک امروزی امکان استفاده از سیستم های کامپیوتری نیز وجود دارد که تمامی جزئیات مربوط به گیربکس را به ما نشان خواهد داد. پس دارندگان خودروهای امروزی و به خصوص خودروهای خارجی گران قیمت، بهتر است سراغ مجموعه های افرادی بروند که از تجهیزات پیشرفته جهت انجام سرویس های دوره ای استفاده می کنند.
هزینه سرویس دوره ای گیربکس
بسته به نوع گیربکس استفاده شده در خودرو و مدل اتومبیل شما، روند انجام سرویس دوره گیربکس و هزینه آن می تواند متفاوت باشد. در صورتی که هیچ کدام از قسمت های گیربکس در زمان انجام سرویس های دوره ای آسیب دیده باشند، هزینه های شما به دستمزد انجام سرویس دوره ای گیربکس خلاصه خواهد شد. اما وقتی یکی از قسمت های خودرو دچار آسیب دیدگی شده، برای تعویض و یا تعمیر آن نیاز به پرداخت هزینه بیشتری خواهید داشت. به خصوص برای خودروهای خارجی که نیاز به قطعات یدکی گیربکس اصل دارند هزینه ها گاها می تواند کمی زیاد شود. برای اطلاع از هزینه سرویس دوره گیربکس می توانید با مجموعه الو گیربکس تماس بگیرید و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.
مزایا سرویس های دوره ای گیربکس
- انجام سرویس دهی های دوره ای به صورت منظم باعث می شود تا از مشکلاتی که ممکن است در آینده برای گیربکس خودرو رخ دهد زودتر با خبر شوید. در نتیجه می توانید قبل از ریشه دار شدن یک مشکل، آن را برطرف کنید.
- انجام سرویس دهی ها به صورت منظم باعث می شود تا عمر مفید گیربکس افزایش یابد و نیاز به تعویض گیربکس یا تعمیر مداوم آن نداشته باشید. اما بدون سرویس دهی نیاز شما به خدمات تعمیرات و حتی تعویض گیربکس بیشتر خواهد بود. همین مسئله می تواند افزایش هزینه های متوسط خودرو را در پی داشته باشد.
- با انجام سرویس دوره ای گیربکس قسمت های آسیب دیده گیربکس قبل از آن که به طور کلی آسیب ببینند و خسارت زیادی به جای بگذارند تعویض خواهند شد.
- بعد از سرویس دهی شاهد عملکرد بهتر خودرو در زمان رانندگی خواهید بود.
- میزان سر و صدای ایجادی توسط گیربکس بعد از انجام سرویس های دوره ای کمتر خواهد شد.
عواقب انجام ندادن سرویس دوره ای گیربکس
متاسفانه بسیاری از رانندگان انجام سرویس دهی های دوره ای گیربکس را جدی نمی گیرند و همین موضوع قطعا عوارض سنگینی را برای آنها به دنبال خواهد داشت. مهمترین این عواقب موارد زیر هستند:
- هزینه های متوسط تعمیرات خودرو شما در صورت عدم سرویس دهی به موقع افزایش خواهد یافت. چرا که هزینه لازم برای سرویس دهی تقریبا می تواند تا 10 برابر کمتر از تعمیرات کامل گیربکس باشد.
- در صورتی که برای مدتی طولانی به سرویس دهی گیربکس اهمیت ندهید، ممکن است آسیب های جدی به آن وارد شود و حتی اصطلاحا کل گیربکس شما بسوزد. در چنین شرایطی ملزم به خرید گیربکس جدید هستید که هزینه های آن بیشتر از خرید یک موتور جدید برای خودرو خواهد بود. (به خصوص در خودروهای جدید که دارای گیربکس اتوماتیک هستند.)
- گیربکسهای اتوماتیک در صورتی که به موقع سرویس دهی های دوره ای را نگذرانند، دچار مشکلاتی می شوند که روند رانندگی را تحت تاثیر قرار خواهند داد.
- با انجام ندادن سرویس های دوره ای احتمال خرابی خودرو در شرایط خاص مانند مسافرت و… افزایش می یابد. همین موضوع می تواند مشکلات زیادی را در زمان رانندگی برای شما بوجود بیاورد.